Kosten

Kosten

Wij kopen uw energie in en controleren de energiefacturen zodat u nooit meer teveel zult betalen.

Of het nu om inkoop van energie, meetdiensten of energiebesparende maatregelen gaat, wij kennen de markt als geen ander. Wij ondersteunen u graag bij het maken van de juiste keuze. Door uw contracten goed in te richten en alle benodigde data te verzamelen en te borgen kunnen er significante kostenbesparingen gerealiseerd worden. Wij bieden gespecialiseerde ondersteuning aan uw inkoopteam. Zo zullen zij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, prijzen en huidige wet- en regelgeving.

Zodra uw processen zijn ingericht zullen wij de contracten bewaken. Ook controleren wij al uw binnenkomende energiefacturen. Deze factuurcontrole verloopt geheel geautomatiseerd via ons Energie Management Systeem (EMS). Door dit proces te optimaliseren is het niet alleen zeer efficiënt, maar ook foutloos.

Neem contact met ons op

Energie Inkoop

Uw energiekosten beslaan een significant deel van uw totale gebouw- of servicekosten. Toch wordt de complexiteit van deze markt vaak onderschat. Zelfs bij grote organisaties zien wij veel dat deze verantwoordelijkheid intern wordt weggelegd. Als de werkzaamheden wel worden uitbesteed aan een specialist, dan biedt deze geen compleet pakket. Hierdoor zijn er meerdere leveranciers nodig ter ondersteuning van uw totale energiehuishouding. Dit is onlogisch omdat de inkoop van energie in relatie gebracht dient te worden met andere processen binnen uw organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw duurzaamheidsdoelstellingen, verbruiksprofielen en huisvestingsplannen. Omdat wij het complete pakket voor u verzorgen kunnen wij dit efficiënter voor u inrichten.

Contractoptimalisatie

Naast het daadwerkelijk inkopen van uw energie, is optimalisatie van uw contracten nog veel belangrijker. De energieprijzen kunnen we immers niet beïnvloeden. De contractvoorwaarden wel. Niet alleen dient de gekozen inkoopstrategie afgestemd te worden op uw bedrijfsprocessen en toekomstplannen. Ook dient er te worden nagedacht over bijvoorbeeld bandbreedtes en terglevervoorwaarden. Naast het contract voor energielevering heeft u ook nog contracten met bijvoorbeeld netbeheerders en meetbedrijven. Betaalt u niet teveel vastrecht? Hebben uw aansluitingen wel de juiste capaciteit of betaalt u teveel omdat deze gebaseerd zijn op een oude situatie? Omdat wij inzicht hebben in het gehele proces zullen al deze zaken op elkaar worden afgestemd. Zo behaalt u gegarandeerd een kostenbesparing.

Factuurcontrole

Controle van energiefacturen is vaak een ondergeschoven kindje. De energiefacturen zijn ingewikkeld en het zijn er veel. Bij een portefeuille van 10 gebouwen kan er al sprake zijn van 700+ energiefacturen per jaar! Vanwege de hoeveelheid en complexiteit worden deze veelal niet gecontroleerd en blind ingeboekt. Zonde, want er worden veel fouten gemaakt waardoor u incorrecte facturen toch betaalt. Wij kunnen dit geheel en op efficiënte wijze voor u verzorgen. Volledig geautomatiseerd vergelijken wij uw facturen met de meetdata uit het energiemonitoringssysteem. Ook worden de gehanteerde tarieven en berekeningen efficiënt en foutloos gecontroleerd, zodat u nooit meer een cent teveel betaalt. Maandelijks ontvangt u van ons automatisch een overzicht met daarin alle afgekeurde facturen. Deze facturen hebben wij ondertussen al voor u teruggekoppeld aan de leverancier waarbij wij ook zorg dragen voor de juiste verrekening.

Energiebelasting

Energiebelasting. Het wordt ieder jaar duurder en we hebben er geen invloed op…toch? Niet helemaal waar. Natuurlijk hebben we geen invloed op de belastingtarieven, maar deze kunnen wel verkeerd worden toegepast. Als u een WKK installatie heeft het bijvoorbeeld belangrijk om dit verbruik te meten en door te geven aan uw energieleverancier. Dit aardgasverbruik is namelijk belastingvrij.  Ook kan het zijn dat u meerdere energiemeters binnen een WOZ-object heeft. Als u dit doorgeeft aan de belastingdienst en/of energieleverancier voorkomt u dat onnodig veel belasting afdraagt in schaal 1 en 2. Wij kunnen dergelijke scenario’s voor u uitzoeken en zorgen dat u de teveel betaalde belasting over de afgelopen 5 jaar terug krijgt. Een kleine moeite met een enorme kostenbesparing als gevolg.

“Ons mes snijdt aan twee kanten, wij besparen op het aantal verbruikte eenheden en op de kosten per eenheid.”
– Robbert Pronk, Directeur Enovium