Beheer

Beheer

Wij doen uw energiebeheer zodat u zich bezig kunt houden met de voor u belangrijke zaken.

De energiemarkt wordt met het jaar complexer en kost u steeds meer tijd. Wij nemen deze werkzaamheden met plezier van u over zodat u zich kunt focussen op de voor u belangrijke zaken. Onze ervaren energiespecialisten zijn uitgerust met de nieuwste en slimste softwaretools. Hierdoor kunnen wij uw energie op efficiënte wijze beheren en heeft u via onze online energieportal alle benodigde gegevens binnen handbereik.

Neem contact met ons op

Aansluitingenbeheer

Het beheren van alle energieaansluitingen is een tijdrovende klus als u een uitgebreide portefeuille heeft te managen. Met ons aansluitregister heeft u altijd inzicht in de situatie. Op overzichtelijke wijze worden al uw aansluitingen weergegeven en vindt u met een klik op de knop alle gewenste gegevens met betrekking tot de aansluiting of het gebouw. Wij kunnen dit eenmalig voor u inrichten zodat u uw portefeuille gemakkelijk via onze cloudbased applicatie kunt beheren. Ook kunnen wij het beheer volledig van u overnemen zodat uw informatie altijd correct en compleet is. Of het nu om het inhuizen of verwijderen van nieuwe aansluitingen gaat of het jaarlijks bijstellen van de contractcapaciteiten. Het wordt allemaal voor u geregeld en uw informatie is altijd up-to-date.

Energie Monitoring

Het monitoren van uw energieverbruik, u kunt het vast al via de webportal van uw meetbedrijf. Het beschikbaar hebben van data is een goede eerste stap, maar wat wij veel zien is dat er vervolgens niets met die data wordt gedaan. Met ons gebruiksvriendelijke energiemonitoring systeem kunt u uw energiedata gemakkelijk inzien, analyseren, exporteren en rapporteren. U kunt zelf analyses maken en verschillende aansluitingen of perioden gemakkelijk met elkaar vergelijken. De analyses waarvan wij denken dat u die het meest zult gebruiken hebben wij al voor u klaargezet. Dat bespaart u niet alleen tijd, maar ook veel energie! Gemiddeld realiseren wij een besparing van ruim 10% op het energieverbruik door enkel de data te analyseren en de verspilling uit uw gebouw te halen.

Energie Rapportage

De energierapportage is de basis van een efficiënte energiehuishouding en misschien wel onze grootste kracht. Wij begrijpen wat uw stakeholders willen zien en hebben inmiddels zeer krachtige formats beschikbaar voor iedere situatie. Door de koppeling te maken met ons energiemonitoringssysteem hebben wij deze rapportages volledig geautomatiseerd. Dit geeft ons de mogelijkheid om u een foutloze rapportage te leveren tegen een zeer scherpe prijs. U kunt gebruik maken van onze standaard formats of ons een op maat gemaakte rapportage laten ontwikkelen die volledig op uw wensen aansluit. Deze rapportages kunt u op ieder gewenst moment zelf downloaden. Ze kunnen zelfs maandelijks én geheel automatisch per mail worden verstrekt via het energiemonitoringssysteem.

Dashboards

Naast het hebben van een energierapportage ten behoeve van uw interne- en/of externe verantwoording kan een online dashboard ook zeer handig zijn. Bijvoorbeeld voor een sprekende visualisatie van uw duurzaamheidsambities en resultaten. Dit kan handig zijn indien u bijvoorbeeld meer betrokkenheid wilt creëren bij collega’s of andere gebouwgebruikers. U kunt het dashboard op ieder willekeurig beeldscherm in uw gebouw tonen, bijvoorbeeld bij de entree van het gebouw of in het bedrijfsrestaurant.  Zowel het design als de inhoud van de dashboards kunnen volledig op maat ontwikkeld en geleverd worden.

“Het is opvallend dat organisaties het technisch beheer van een gebouw wel uitbesteden aan een specialist en het energiebeheer niet.”
– Robbert Pronk, Directeur Enovium