Advies

Advies

Wij staan natuurlijk ook voor u klaar indien u andere vraagstukken heeft rondom energie en duurzaamheid.

Onze ervaren energiespecialisten hebben een brede kennis waardoor u met iedere energie gerelateerde vraag bij ons terecht kan. Energieadvies is vaak onderdeel van het pakket samen met bijvoorbeeld energiemonitoring en de maandelijkse energierapportage. Maar u kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor projectmatig werk of bijvoorbeeld voor lange termijn trajecten, welke om de inzet van een interim energiespecialist vragen.

Enovium heeft haar processen zo ingericht dat u vanaf de start meteen wordt ontzorgd. Wij creëren binnen ‘no-time’ een efficiënte energiehuishouding voor uw organisatie, met een minimale inspanning van uw kant. Dit levert uw organisatie een directe tijd- en kostenbesparing op. Door onze ervaren medewerkers en slimme software-oplossingen, zijn onze interne processen zeer efficiënt ingericht. Dit resulteert in kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, korte doorlooptijden en lage kosten. Prettig voor ons, maar vooral ook voor u!

Neem contact met ons op

Energiebesparing

Bij het besparen op de totale energiekosten wordt er vaak eerst gekeken naar de energieprijs. De invloed op dit onderdeel is echter beperkt, terwijl u wel veel invloed heeft op het verbruik van uw gebouw. Door enkel uw energie meetdata te analyseren kunnen wij vaak al een potentiële besparing van ca. 10% identificeren. Omdat het hier in eerste instantie om het identificeren van energieverspilling gaat kan deze besparing veelal gerealiseerd worden zonder dat daar grote investeringen aan te pas komen. Zodra wij de verspilling uit uw gebouw hebben gehaald kunnen wij u ook helpen met de volgende stap. Door middel van een uitgebreide energiescan identificeren wij alle mogelijke besparingen en helpen u op weg naar een energie-efficiënt of zelfs energieneutraal gebouw.

Energiesubsidies

Bent u van plan te gaan investeren in duurzame en/of energiebesparende oplossingen? Of heeft u wellicht kort geleden al een investering uitgevoerd? In veel gevallen heeft u dan recht op subsidie. Het terugvragen van subsidie op reeds uitgevoerde investeringen is mogelijk binnen 3 maanden na de offertedatum, wees er dus snel bij! Of het nou om een EIA-subsidie of MIA/Vamil subsidie gaat, Enovium kan dit hele traject voor u verzorgen. Ook voor SDE+ bent u bij ons aan het juiste adres wanneer u wilt gaan investeren in zonnepanelen. Wij helpen u daarbij van A-Z en nemen zelfs de coördinatie voor het plaatsen van de BPM (Bruto Productie Meter) op ons. Subsidieaanvragen doen wij in veel gevallen zelfs op ‘no cure no pay’ basis zodat u gegarandeerd een positieve businesscase heeft.

Zonnepanelen

Het aantal aanbieders van zonnepanelen is de laatste jaren explosief gestegen. Dit maakt het lastig om de juiste leverancier te vinden. Niet alleen vanwege het grote verschil in kwaliteit van het materiaal, maar ook vanwege de verschillende constructies. Zo kunt u zelf investeren in zonnepanelen maar er zijn ook partijen die dat voor u willen doen als u uw dak daarvoor beschikbaar stelt. En als u echt zelf wilt investeren, is uw dak dan wel geschikt of kunt u de zonnepanelen beter ergens anders plaatsen? Wij hebben de afgelopen jaren de juiste partners voor u gevonden op dit gebied en kunnen voor u uitzoeken welke constructie het beste bij u past.

Interim Opdracht

Bij veel van onze klanten worden onze specialisten op interim basis ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een interim energiecoördinator die een volledig energiebeleidsplan voor uw organisatie opstelt en een start maakt aan de implementatie van de nieuwe duurzaamheid ambities. Zeker bij dergelijke grootschalige projecten is inhuur vele malen efficiënter dan projectmatige uitbesteding. Wij leren uw organisatie van binnenuit kennen en fungeren als een gespecialiseerd collega en verlengstuk van uw afdeling. Als gevolg van de gespecialiseerde focus maakt een interim collega het mogelijk om binnen korte tijd grote stappen te zetten en dat tegen superscherpe tarieven!

“Advies zonder implementatie, is als een droom zonder actie.”
– Robbert Pronk, Directeur Enovium